top of page

Acerca de

Skalppigmentering

HÅRREKONSTRUKTION MED SKALPPIGMENTERING SMP

Håller du på att bli tunnhårig? - eller har du kala fläckar som du vill dölja? Du kanske har gjort en hårtransplantation som efterlämnat ärr i nacken? Nu går det att fylla och täcka delar eller hela hårbotten med stubblikande prickar med ny teknik - Skalpmicropigmentering - SMP -
 


SMP står för skalp micro pigmantering och är en special utvecklad kosmetisk pigmenteringsteknik som utformats under de senaste 15 åren för att hjälpa människor som lider av olika typer av håravfall. Genom att använda speciella pigment och en sofistikerad teknik, replikerar SMP på ett mycket realistiskt sätt effekten av ett hårstrå genom att föra in pigment i huden. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.
Hur skiljer sig SMP™ från en traditionell tatuering?

SMPmetoden skiljer sig på flera sätt från en traditionell tatuering. För det första så är de pigment vi använder speciellt utformade för denna process och ändrar inte, som vanlig tatueringfärg, färg efter injicering. För det andra använder vi manuell teknik och pigmenten som förs in i huden ligger på en grundare nivå än i traditionell tatuering. SMP har utformats speciellt för att dölja håravfall och det har tagit år av utveckling för att fullända de här teknikerna
 

Kan SMP dölja ärr?

Ja, SMP kan bidra avsevärt till att minska synlighet av ärr i hårbotten, graden av kamouflage av ärret beror på ärret i sig, men genom att med pigment blanda ärret med närliggande hår och dess färg blir det mycket svårare att upptäcka det, nästan omöjligt i de flesta fall.

Hur mycket kostar behandlingen?

Den exakta kostnaden för SMP varierar beroende på ett antal faktorer, som storlek och det område av huvudet och hårbotten som behöver behandlas, stilen som du vill ha och antalet behandlingar som behövs för att utföra proceduren. Vår kostnad ligger på ca 15-20 000 kr för en hel skalp, men en exakt kostnad för dina behov ges efter en kostnadsfri och ej bindande konsultation med någon av våra utbildade medarbetare. Vi är övertygade om att denna metod ger god valuta för pengarna jämfört med hårtransplantation eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.
 

Gör behandlingen ont?

Detta beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. För klienter som upplever mer obehag kan vi erbjuda bedövande krämer och geler för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning.
 

Vilken utbildning har personalen ?

Våra SMP-utövare har gått en skräddarsydd utbildning i  Phiscalp SMP-tekniken, alla aspekter av tekniken ingår i utbildingen- från den tekniska tillämpningen  till kundens eftervård.


Hur kommer jag se ut omedelbart efter behandlingen?

Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött under 2-5 dagar, men detta tenderar att vara ännu mindre synligt på de med mörkare hudtoner. Dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandling, återigen beroende på din hudfärg. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden.
 

Kommer min familj och mina vänner kunna se att jag har genomgått behandlingen?

SMP™ ger mycket autentiskt resultat och alla Som blivit behandlade med denna metod är överens om att det enda sättet någon skulle veta att de genomgått behandlingen är om de berättade för dem.

De pigment som används i SMP™ är inte desamma som används vid traditionell tatuering, så det finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blåa med tiden vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck. Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter behandlingen, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På lång sikt (efter 4-6 år) kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare behandling.
 

Måste man vara över 18 år för att genomgå SMP™ ?

Vi behandlar inte någon under 18 år utan föräldrarnas medgivande. Håravfall är svårt att hantera när som helst, men kan vara särskilt traumatiskt när det drabbar någon ung. Vi anser emellertid att det är mycket viktigt för våra yngre kunder att ha en full förståelse av processen och vad den innebär så att de kan komma till rätt beslut om vad som är bäst för dem på lång sikt.
Hur lång tid tar behandlingen?

Den första behandlingen tar mellan 3-4 timmar, och efterföljande behandling mellan 2-3 timmar.
 

Hur vet man vilken färg man skall ha?
 

SnyggInk estetics personal har utbildats i färganpassning. Vi har ett sortiment av pigment vi använder som vi matchar med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

 

Går detta att gör om man är mycket blond och vill ha blonda pigment ?

Tyvärr så är svaret nej, eftersom att så ljusa pigment aldrig skulle uppfattas på skalpen.


Vad händer om jag blir gråhårig?


När du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår nu är så kort klippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. Vi har också möjlighet att färganpassa och göra touch-up efter din behandling om det skulle behövas framöver.

Skalp 3.jpg
Skalppigmentering
bottom of page