MICRONEEDLING

Microneedling är en superbra behandling för kollagenstimulering djupt ner i huden. Med microneedling får man huden att regenerera och reparera sig själv, huden blir yngre, fräschare och slätare. Behandlingen ger kliniskt bevisade resultat på bl.a. rynkor, fina linjer, ärr, bristningar, solskadad hud och har också en åtstramande effekt på huden.

Vanligen rekommenderas 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum.

 

Användningsområden:


• Uppstramning av slapp hud
• Reducering av ärr
• Hudbristningar
• Fina linjer och rynkor
• Förbättring av Melasma
• Förbättring av pigmenteringar
• Förminskning av grova porer
• Ökad upptagning av aktiva ingredienser
• Generell hudföryngring

• Stimulering av hårväxt

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar som behövs för att uppnå önskat resultat med Microneedling beror på hudens tillstånd. 3-4 behandlingar kan behövas för måttliga acneärr. Ärr från brännskador och hudbristningar (strier) kan kräva upp till 5 behandlingar. Vid behandling av åldersrynkor rekommenderas 1-2 behandlingar med Microneedling årligen för underhåll. Vanligen rekommenderas 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum.

 

Så fungerar det

På microneedlings-pennan finns 9-12 st sterila engångsnålar som penetrerar huden för att på så vis skapa en kontrollerad hudskada. Microneedling har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.25 och 2.0 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål. Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, det vill säga förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.
Effekten av microneedlingen kan jämföras med fraktionerad laser men med mindre biverkningar och kortare återhämtningstid. Den är effektivare än kemiska peelingar och microdermabrasion.

Vad är skillnaden på Microneedling och Dermapen!

Microneedling är själva behandlingsmetoden och Dermapen är ett varumärke. Det finns flera olika varumärkesnamn som går under behandlingsformen microneedling, så som Micropen, Dermastamp, Skinstamp, Collagen P.I.N och RF Microneedling m fl. Alla dessa metoder går ut på att med avancerad fraktionerad nålbehandling öka hudens produktion av kollagen.

 

När kan jag se resultat?

Du kan se resultat redan efter en behandling. För mer långvarigt och markant resultat behövs en grundkur på tre behandlingar som minimum. Huden fortsätter att byggas upp i ytterligare 6-12 månader efter avslutad kur.

 

Hur känns behandlingen?

 

Beroende på vad du vill behandla finns olika behandlingsdjup. Vid behandling med de minsta nåldjupet som tex runt ögonen känns det ytterst lite, om vi går djupare känns det mer. Jag lägger alltid en bedövningskräm på det område som skall behandlas för att behandlingen ska bli så behaglig som möjligt.

 

Vilken konvalescens kan jag räkna med?

Du kan vara röd uppåt 3 dagar beroende på hur känslig din hud är och hur intensiv behandling som gjorts. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen.

 

 Hör av dig till oss idag för att boka tid för en kostnadsfri konsultation! 

Hårväxtstimulering

Microneedling för håravfall, Microneedling fick först sitt rykte som ärrbehandling och kollagenstimulering under 1990-talet. Sedan dess har det också visat sig som ett potentiellt alternativ för tunnare hår och ärftligt håravfall.

 

Microneedling är en avancerad teknik där man använder sig av en micropenna för att vertikalt penetrera huden genom en vibrerande nålkassett. När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Kanalerna ger de fuktgivande serum som används under behandlingen fri passage djupt ner i huden och stimulerar därmed kollagenet optimalt. Den ökade absorptionen av de aktiva ingredienserna ner i huden ger snabb läkning och återbyggnad av ny hud.

 

 

Bortsett från kollagenproduktionen i huden, så kan microneedling också kan hjälpa till att inducera stamceller i hårbotten som leder till hårväxt. Microneedling främjar absorption av hårväxtprodukter, såsom minoxidil (Rogaine) och andra liknande produkter. En annan  källa undersökte de potentiella fördelarna med microneedling när de används med kortikosteroider för att minska inflammation i hårsäckar från alopecia areta.

​När dessa mikroskador läker producerar din hud mer kollagen och fibrer. Det hjälper också till att stärka hårsäckarna.

mn marknadsf.jpg
Acneärr
Nasolabial linje
Bristningar
Acneärr 3 beh
Bristningar
linjer
rökrynkor
Acneärr
Hals
Acneärr
Dermapen
Pigmentförändringar