top of page

Ögonbrynstatuering
 

Vill du ha ögonbryn utförda med 3D hair metoden eller eller powder brows enligt Phibrowsmetoden?

Phibrowsmetodenär en manuell, semi-permanent teknik för hyperrealistisk ögonbrynritning där formen på ögonbrynen beräknas enligt ansiktsmorfologi och gyllene proportioner (phi 1 618).

Kosmetisk micropigmentering är en metod där man symmetriskt tatuerar strån i olika längd och riktning för att imitera ett riktigt ögonbryn. Med micropigmentering får dina ögonbryn en mer markerad, jämnare form med mörkare eller ljusare färg för att skapa en verklighetstrogen och naturlig ögonbrynslinje.

3D-bryn /microblading-metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan tillgängliga hårmängden. Personer som lider av håravfall, trikotillomani, alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg och målet är att dina egna strån skall bli en perfekt matchning med pigmenten. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare men bleknar markant under en tvåveckorsperiod.


Vi brukar rekommendera kunderna att återkomma på en så kallad touch-up där man fyller på brynen igen eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten. Ett återbesök inom 4-8 veckor och kostar 500 kr, men om du tycker om dina bryn och är nöjd med resultatet efter första behandlingen behöver du inte boka in något nytt besök.

Hållbarheten är mellan 1 och 3 år, beroende på olika individuella faktorer som påverkar processen. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch-up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.VARFÖR VÄLJA microblading /Kosmetisk tatuering?


• Det är underbart att vakna och känna att man inte behöver lägga ner en massa tid på att försöka få till en snygg form på brynen.

• Praktiskt att kunna ha fräscha, markerade bryn även när du badar och när du sportar, eller för att du helt enkelt vill vakna upp ”färdigfixad”.

• Slutresultatet är anpassat till ditt hår och din hudfärg samt strukturen på dina existerande ögonbryn så ger det dig en markerad och naturlig look

• Det hjälper till att få ditt ansikte att se gladare och yngre ut

Behandlingsprocedur microblading / Kosmetisk tatuering

• Rådgivning och vägledning gällande dina önskemål samt en bedömning av den nuvarande situationen

• Uträkning av symmetri och avbildning

• Reflektions-test (anpassning av pigment färg som passar färgen på din hud och ditt hår)

• Initiering av ögonbryn tills resultatet är tillfredsställande

• Behandlingen är praktiskt taget smärtfri och involverar nästan ingen svullnad, men kan orsaka en lättare rodnad utav huden som bör försvinna inom 60 minuter

• Hela proceduren tar cirka 2,5 - 3 timmar.

• Ca 4-8 veckor efter behandlingen utförs en korrigering (touch-up) om ett återbesök är önskvärt. Korrigeringen innebär utfyllnad av bleknat pigment.

 

Obs! Brynen är mycket mörkare än du tänkt dig de första dagarna eftersom att det ligger kvar mycket överskottspigment i huden och brynen kommer också att vara bredare just på grund av dessa faktorer men dessa kommer att dra ihop sig ju mer de läker. Efter tre veckor har dina bryn läkt så pass bra att du kan se resultatet av den första behandlingen.

INNAN BESÖKET – Att tänka på, viktigt!

– Åldersgräns, 18 år
– Solbad undvikes senast 24 timmar innan behandling
– Undvik intag av aspirin och/eller Omega 3, eller annan medicin innehållande acetylsalicylsyra, senast 4 dagar innan behandlingen

–Rök gärna inte 24 tim innan behandlingen.
– Undvik att färga, vaxa och plocka brynen, senast 6 dagar innan behandling
– Undvik starka mediciner (12 tim) och alkohol 48 timmar innan behandling
– Undvik kaffe, te eller andra energidrycker som innehåller koffein
– Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig
– Om du har allergier rekommenderas ett allergitest hos oss , senast 1 vecka innan behandling. Kontakta oss vid bokning om så skulle vara fallet.

 

Eftersom att varje tatuering är individuell och kan variera beroende på hudtyp lämnar vi ingen garanti på resultatet. Vid oljig eller fet hy, grov hy med stora porer samt om du är rökare eller blöder mycket vid behandlingen så kan tjockleken på strecken variera även om vi använder en mycket tunn nål.

alopeciakunder kan behöva komma tillbaka för påfyllning kortare tid än normalt.Priser 3D-bryn / Kosmetisk tatuering 4300 kr

​Prislista för samtliga behandlingar hittar ni på bokadirekt.
 

Skärmbild (43).png
Ögonbryn
bottom of page